Selasa, 13 Oktober 2015

NAJIB PERLU BERUNDUR

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Ahli Parlimen Gua Musang YBM Tengku Razaleigh Hamzah, Tan Sri Ong Tee Keat, Tan Sri Sanusi Junid, Datuk Seri Shafei Afdal, mengejutkan banyak pihak apabila muncul bersama pada satu sidang media semalam.

Mereka semua adalah bekas pemimpin tertinggi UMNO BN, yang tampil menyatakan rasa tidak puas hati terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkaitan urusan pentadbiran dan ekonomi negara, khasnya isu 1MDB dan derma RM2.6 bilion ke akaun peribadi beliau.

Saya sebagai Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH) merayu dengan sesungguhnya agar Datuk Seri Najib mendengar rayuan ini, sama ada daripada parti pemerintah, pembangkang, NGO serta rakyat seluruhnya supaya beliau meletak jawatan segera.

Kekusutan ekonomi, salah laku, tindakan kepada pegawai kerajaan khasnya peguam negara, ketua bahagian cawangan khas, siasatan terhadap SPRM, ditambah dengan pendedahan siasatan oleh bekas Timbalan Pengarah Cawangan Khas I Bukit Aman Datuk Abdul Hamid Bador, telah menyebabkan rakyat hilang keyakinan kepada Datuk Seri Najib.

Ia bukan berkait soal peribadi semata-mata kerana Datuk Seri Najib adalah Perdana Menteri Malaysia. Sehingga kini sebarang tuduhan tidak dijawab, ditambah skandal bertimpa-timpa menyebabkan keyakinan pelabur dan rakyat terhadap kerajaan Malaysia tergugat. Kejatuhan nilai matawang Malaysia pula begitu ketara sekali.

Oleh itu, dengan penuh takzim, untuk menyelamatkan Malaysia dan rakyatnya, saya menyeru Datuk Seri Najib melepaskan jawatan demi kebaikan kepada keluarganya, kerajaan, rakyat terbanyak dan negara.

Akhir-akhir ini pula, kerajaan di bawah pimpinan Datuk Seri Najib telah menggunakan akta SOSMA yang menyamai ISA untuk memadamkan suara kritikan rakyat terhadap diri beliau.

Semasa pembentangan di parlimen tahun lalu, SOSMA dijanjikan hanya akan digunakan terhadap mereka yang bertindak secara militan sama ada menegur atau menjatuhkan kerajaan. Tetapi kebelakangan ini, SOSMA digunakan termasuk kepada peguam yang rapat dengan Tun Mahathir Mohamad. Perbuatan ini tidak lain, hanya meruntuhkan lagi keyakinan rakyat terhadap Datuk Seri Najib.

Oleh itu, demi kebaikan semua, dan demi kedaulatan rakyat seluruhnya, kami meminta Datuk Seri Najib, secara hormatnya dapat melepaskan jawatan Perdana Menteri. Kita mengharapkan seorang pengganti yang dapat memulihkan semula keadaan ekonomi, politik, keyakinan rakyat, serta menamatkan kritikan pihak luar terhadap negara.

Salam hormat dari Frankfurt, Germany.

"Harapan Baru"

"Islam Rahmat Untuk Semua"

HJ MOHAMAD BIN SABU
Presiden,
Parti Amanah Negara
13 Oktober 2015
29 Zulhijjah 1436H

1 ulasan:

  1. PENGAKUAN SAYA BERSAMA KELUARGAKU INI BUKAN CERITA ATAU PUN REKAYASA BENER-BENER TERBUKTI SAMA SAYA.
    Terima kasih sebesar-besarnya yang kami ucapkan kepada mbah warjoh yang telah memberikan keberhasilan dan keberuntungan bagi keluarga saya.berkat bantuan beliau saya sekarang sudah hidup tenang karena suamiku sudah punya usaha tambak yang luasnya sekitar 5 hektar kurang lebih. begitupun juga saya dirumah buka warung sembakau dan sekarang pun saya sekeluarga tidak di kejar-kejar hutang lagi. mulanya keluarga Kami di berikan angka gaib hasil ritual dari mbah warjoh yang sangat Jitu 100% dijamin tembus.sehingga keluarga saya sekarang merasa tenang lagi.sekali lagi terima kasih mbah jasamu dikeluarga saya tidak akan terlupakan.Jika anda butuh angka gaib hasil ritual mbah warjoh silahkan Tanyakan aja Pada mbah dinomer hp beliau di: 0851 4534 4218 atau silahkan KLIK DISINI Terima kasih

    BalasPadam